Frumusetile zonei

Invața alaturi de noi despre Cluj-Napoca, un oras din inima Transilvaniei plin de istorie si cultura, despre tradiția mineritului in sare la muzeul Salinei Turda. Peisajele din rezervațiile si pesterile vizitate iti vor face zilele petrecute in Romania de neuitat.


PerioadaAprilie, 2019 - Octombrie, 2019
Persoaneminim 3
Regiunezona Apuseni
Transportmasina

Detalii

Muntii Apuseni sunt cuprinsi intre dealurile domoale ale Depresiunii Transilvane si Campia Tisei. Acestia formeaza o veriga ce inchide spre vest arcul Carpatilor Romanesti. Ocupand o suprafata de circa 20.000 km patrati, ei apar ca o insula muntoasa. In nici o regiune din Carpatii Romaniei subsolul nu este ca un mozaic de formatiuni geologice cum este in muntii Apuseni. Golurile alpine apar de la altitudinea de 1600m in sus unde predomina gramineele, iar pe locuri mai pietroase se dezvolta tufele de ienupar, smirdar, afine si merisoare. Padurile din Muntii Apuseni adapostesc numeroase specii de animale salbatice: ursi, lupi, mistreti, rasi, cocosi de munte, veverite, caprioare, serpi chiar si vipere. Paraiele de munte sunt bogate in pastravi care atrag multi pescari.

Itinerariu

Ne tinem de program dar uneori suntem flexibili

Ziua 1

Sosire in Cluj-Napoca. Transfer de la aeroport in oras, ulterior pensiune. Vizitarea orasului sau timp liber la alegere.

Ziua 2

Urmeaza Rezervația Cheile Turzii, importante atat din punct de vedere stiințific, cat si a frumuseților salbatice. Celor aproximativ 1000 de specii floristice, vegetale, plante rare si celor 67 specii de pasari si alte animale li se adauga o mare varietate a formelor de relief carstice cu pesteri, grohotisuri, colțuri stancoase. Transport si cazare la Belioara. Posibilitate de cazare la pensiunea Salciua sau Casa Partizanilor.

Ziua 3

Vizitarea Pesterii Scarisoara, renumita pentru faptul ca adaposteste cel mai mare ghețar subteran din Romania. Pe langa numeroasele formațiuni din gheața care atrag privirile turistilor, pestera are si o importanța stiințifica. Urmeaza vizitarea Pesterii Ursilor unica in Romania si in Europa. De ce este unica si ce veți putea vedea in aceasta pestera? De data aceasta va vom lasa imaginația sa lucreze si vom lasa frumusețile pesterii sa vorbeasca de la sine. Cazare la Cabana Cetațile Ponorului – Padis.

Ziua 4

Aceasta zi este destinata descoperirii zonei Cetațile Ponorului, remarcabila prin fenomene carstice. Pestera Cetațile Ponorului este considerata una dintre cele 7 minuni ale Romaniei. Rezervate pentru aceasta ultima zi sunt si Cascada de la Rachițele – Valul Miresei si Cetatea de la Bologa, fiecare avand farmecul ei greu de descris in cuvinte. Cazare la Cluj-Napoca.

Ziua 5

Tranfer cazare-aeroport.


Ce include

Transfer aeroportTransportTaxele de vizitareCazare la pensiune de 3 stele

Ce nu include

Asigurare de calatorieMancare

Pretul pachetului:

350 

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition
  • Lowe Alpine