PE LANGA CRAI
Zona muntilor Piatra Craiului, una din cele mai frumoase regiuni din tara noastra, se afla la sud-vestul Carpatilor Orientali, in alcatuirea Carpatilor Meridionali. Formatiuni de roci sedimentare, in majoritate roci calcaroase, care construiesc o creasta lunga de 24-26km si lata de 6-8km.
In aceasta zona ne vom desfasura cursul Survival 4x4 - marca Flo Adventure, ne bucuram de frumusetile din aceste locatii si invatam sa ne folosim masina de teren in situatii neprevazute.
Detalii
Zona muntilor Piatra Craiului, una din cele mai frumoase regiuni din tara noastra, se afla la sud-vestul Carpatilor Orientali, in alcatuirea Carpatilor Meridionali. Formatiuni de roci sedimentare, in majoritate roci calcaroase, care construiesc o creasta lunga de 24-26km si lata de 6-8km.
Recomandari
Este necesar un vehicul 4x4. Acesta poate fi și un SUV, dar trebuie să respecte urmatoarele condiții:
Detinerea unei roti de rezervă după criteriile mentionate mai sus este o cerinta obligatorie, lipsa acesteia sau dimensiuni gresite ale acesteia vor duce la interzicerea participarii la curs.
Itinerariu
Acesta este un curs, nu o tura, de aceea se parcurg mai putini kilometrii in teren pentru ca toti participantii sa poata sa faca practica. Gradul de dificultate a acestei ture este usor-mediu (vezi gradele de dificultate)Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.Ziua 1 - 35 KM PARCURȘI
Ne întâlnim cu toții în Zarnesti de unde se pleaca pe un drum comunal de pietriș, combinat cu pământ (in caz de ploaie drumul devine mai greu de strabatut).
Se vor traversa pajiști si paduri până vom ajunge în jurul dealului Prugetu. De aici vom merge spre Holbav, combinand drum de asfalt cu drum de piatra si pamant; urcam si trecem prin spectaculoasele peisaje ale acestei zone.
Vom intra in Muntii Persani, vom trece de Stancile Calaretului si vom innopta in zona.
Curs de orientare fara GPS – se va organiza un mic concurs de orientare folosind masinile.
Aici vom tine un curs teoretic si practic despre urcarea in rampa si coborarea in panta. Vom invata cum sa traversam corect santuri, cum trebuie sa abordam zonele de noroi si iarba, dar si despre utilizarea masinii in diferite grade in inclinare.
Ziua 2 - 50 km parcurși
Micul dejun. Curs cu mai multe aplicații: prezentarea echipamentului,cum să folosești masina și obiectele din mașină în caz de supraviețuire, cum să folosești corect, scripeți, șufe, ocheți, cum să îți pregătești mașina și ce trebuie să ai în ea când mergi într-o tură la munte, folosirea troliului electric, cum se fac liniile de troliere si metode de asigurare, cum se face corect o prelungire a doua sufe, cum folosim un troliu manual.
După ce finalizam partea practică, vom pleca cu mașinile pe drumuri de tara si asfalt ce ne vor duce printr-un peisaj spectaculos, trecând prin apropierea varfului Magura Codlei si prin Poiana Marului, ajungând sus pe creasta de unde se vad spectaculos muntii Piatra Craiului.
Din aceasta zona plecam spre zona de campare.
Seara vom avea discutii despre zilele petrecute impreuna si notiunile invatate.
Ziua 3 - 35 km parcurși
Micul dejun. Cursul de noduri care se pot folosi in acest domeniu. Vom pleca spre Bran trecand pe langa Prapastiile Zarnestiului unde vom opri pentru a le vizita. Urcam in Magura de unde vom avea o superba priveliste spre Piatra Craiului si Bucegi si vom trece spre Bran unde vom opri si vom urca sa vedem Castelul Bran dintr-un alt unghi.
Aici vom si incheia cursul nostru.
Informatii
Costul cursului include:
Instructor formator - ghid
Echipamentul necesar pentru curs (harti, busola, scripeti, mai multe modele de cricuri, sufe, ocheti, etc.)
Costul cursului nu include:
Transportul-masina de teren, combustibilul, asigurarea pe masina, cheltuieli de tractare sau reparatie in caz de incidente, mancarea, cazarea.
1 singura persoana in masina (respectiv soferul)
sofer + insotitor/insotitori