Exploram tinutul Berberilor

Numele arab al țarii, al-Magrib al-Aqsa, inseamna Vestul Extrem si se refera la faptul ca Marocul este cea mai vestica țara din lumea araba.

In tinutul Berberilor se afla si cel mai mare masiv de dune din Maroc, care se intinde de-a lungul graniței cu Algeria, o zona vasta si de o frumusete aparte pe care o vom vizita cu masinile noastre sau cu dromaderii.

Doar deșertul poate oferi o asemenea izolare, o liniște profunda și superbe panorame imense. Acest itinerar de overlanding vă permite să experimentati pe deplin linistea Saharei, departe de hoardele de turiști, alternând campari in zone sălbatice în deșert cu cazari confortabile in vestitele locatii de cazare din zona.

Partener oficial - Metabond Romania.


Perioadă20-31 martie 2023
masiniminim 5 masini / tura
LocațieDesertul Sahara
Dificultate🔵 usor/mediuVezi Grade Dificultate

Detalii

12 zile de adrenalina pura, cu peisaje de neuitat din Desertul Sahara pana la Oceanul Atlantic.

Muntii Atlas formeaza un lant inalt in nord-vestul Africii, cu varful cel mai inalt denumit Toubkal 4167m. Muntii Atlas actioneaza ca o bariera climatica intre zonele de coasta ale Atlanticului si Mediteranei si gigantul Sahara, care cuprinde o treime din Africa. Desertul Sahara se intinde de la Oceanul Atlantic in vest, pana la Marea Rosie in est.

Pe urmele Paris-Dakar.

Pe itinerarul pregatit de noi vom parcurge o portiune de drum care face parte din traseul legendarei competitii Paris -Dakar, vom vizita canioane superbe, dar si orase unicat, cum ar fi Marrakech.

Marrakech-ul este unul dintre centrele turistice importante din nordul Africii. Este renumit pentru monumentele de arhitectura din partea veche a orasului denumita "Medina". Aici se intalnesc stradute ascunse, palate si cateva dintre renumitele bazaruri orientale. Jemaa el Fnaa este piata in jurul careia s-a dezvoltat orasul vechi si un important punct turistic.

Recomandari

Este necesar un vehicul 4x4, cu inaltare minim 3,5 cm. Acesta poate fi și un SUV, dar trebuie să respecte urmatoarele condiții:

 • este obligatorie o roata de rezervă, care să aibă aceeași dimensiune ca și celelalte anvelope cu care mașina este echipată.
 • anvelopele recomandate sunt de tip A/T (All Terrain)
 • participarea este INTERZISA cu anvelope standard pentru asfalt
 • obligatoriu scut metalic, cel puțin pentru motor
 • recomandam inca un filtru de aer de rezerva, plus schimbate inainte de plecare toate consumabilele (ulei, filtre, verificat placute de frana, bucsi, rulmenti etc.)
 • obligatoriu stație radio de emisie-recepție (NU walkie talkie) pentru accesul la toate informațiile transmise și în timpul deplasării
 • obligatoriu sa aveti la voi minim o canistra de combustibil de volum 20 l
 • Deținerea unei roți de rezervă după criteriile menționate mai sus este o cerință obligatorie. Lipsa roții de rezervă sau dimensiunea greșită a acesteia vor duce la interzicerea participării la tura.

  Itinerariu

  Toate rutele de pe acest traseu au fost identificate și unele testate în prealabil. Traseul ales de Flo Adventure pentru acesta tura alternează în niveluri de dificultate, dar este gândit în așa fel incat să poată fi parcurs de orice participant care deține o mașină 4x4, conformă cu cerințele noastre (vezi RECOMANDARI).Acest traseu necesită o ușoară cunostinta în condusul off-road. Bineinteles, varianta ideala este existenta unei experiente anterioare, dar nu este o cerinta obligatorie.Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.
  Ziua 1 - 0 km parcursi

  Ne întâlnim cu toții în Tangier unde vom ramane peste noapte si vom tine o scurta sedinta tehnica cu prezentarea traseului.

  Ziua 2 - 610 km parcursi – asfalt - off-road

  Ora 9 - plecam pe asfalt trecand si pe drum de macadam prin zone montane si zone desertice. Vom înnopta in zona desertica.

  Ziua 3 - 500 km parcursi – asfalt - off-road

  Ora 9 - Vom pleca spre Canionul Dades. In aceasta zi vom avea deja contactul cu desertul. Pe o parte din drum vom avea asfalt, iar ulterior traseul va fi din pamant, pietre si bolovani, intr-o zona muntoasa si fara vegetatie.

  Pe final, ajungem in canionul Dades unde vom si avea posibilitate de cazare la o pensiune sau daca se doreste se poate ramane la cort.

  Ziua 4 - 480 km parcursi - asfalt - off road

  Ora 9 - plecam pe asfalt spre renumitul canion Todgha si vom trece prin renumita oaza de palmieri Palmeraie de Tinghir care se întinde pe o lungime de aproximativ 30 km și variază în lățime de la câțiva kilometri în amonte și pana la 4 km în aval.

  In drum spre acest canion vom putea face o realimentare cu mancare si combustibil.

  De acolo pornim spre Merzouga, poarta de intrare in desertul Sahara, iar dupa cativa km de asfalt intram din nou pe macadam (off-road).

  Dupa o alta portiune de asfalt vom ajunge la Erfoud, de unde vom parasi din nou asfaltul pentru desert (off-road), nisip si piatra prin zona desertica spre Merzouga. Acest drum face parte din traseul competitiilor de Paris - Dakar Rally sau Morocco Rally.

  Aici vom innopta la un Riad (pensiune). Deja vom fi langa dunele de nisip inalte de peste 800m, in Merzouga poarta de intrare in desertul Sahara.

  Ziua 5 - 200 km parcursi - off-road

  Dimineata vizitam muzeul Morroco National 4X4 Auto. Apoi, vom avea timp liber 4 ore de mers cu masinile pe cel mai mare masiv de dune de nisip din Maroc de-a lungul graniței cu Algeria.

  In jurul orei 14 se porneste din nou la drum pe traseu. Vom parcurge o bucata din traseul pe care se tinea o etapa din raliul Paris-Dakar. Acum face parte din ruta Morocco Rally Challenge.

  Vom innopta in desert. Pentru aceasta zi, intreg parcursul va fi de macadam combinat cu nisip.

  Ziua 6 - 400 km parcursi - off-road

  Plecam spre Foum Zguid numai prin desert, unde vom si innopta.

  Ziua 7 - 500 km - asfalt - off-road

  O mare parte din acesti km se vor parcurge pe asfalt, dar vom trece prin zone superbe cu traditie pana vom ajunge pe coasta Oceanului Atlantic. Vom atinge renumita plaja “Plage Blanche” pe care o vom strabate in off-road urmatoarea zi. Vor fi 50 km de plaja de parcurs.

  Vom innopta pe malul oceanului.

  Ziua 8 - 580 km parcursi - asfalt – off-road

  Vom strabate malul Oceanului Atlantic, pe un traseu de desert si plaja. Dupa aproximativ 200 km de off-road, vom ajunge in zona renumitului oras de surfing Agadir, iar de acolo pe asfalt mergand pe autostrada vom ajunge in Marrakesh.

  Dupa cazare intr-un Riad, seara se va iesi in renumita piata Jemaa el-Fnaa, de unde vom face cumparaturi.

  Ziua 9 - 400 km parcursi - asfalt

  Dupa micul dejun in Marrakesh plecam spre coasta Oceanului Atlantic si de acolo pe langa ocean vom ajunge la Casablanca. Dupa ce vom vizita obiectivele importante din acest oras, vom merge mai departe si vom innopta pe malul oceanului.

  Ziua 10 - 310 km parcursi – asfalt

  Dupa micul dejun strangem tot si ne indreptam spre Rabat capitala Marocului, iar dupa ce vom vizita niste obiective turistice, ne vom indrepta spre Tangier punctul final al acestei expeditii de Overlanding de pe continentul African.

  Ziua 11-12

  Vor fi zile de relaxare sau zile de rezerva pentru situatii imprevizibile (vreme proasta, probleme la masina, probleme de sanatate etc...)

  Total drum: 4.000 km din care off-road 1.500km si 800km pe coasta Oceanului Atlantic.


  Costul turei include:

  Ghid montan – national

  Costul turei nu include:

  Mâncarea, transportul - mașina de teren

  Combustibilul, cortul, sac de dormit

  Cazarile la (pensiuni sau riaduri)

  Bacsisul pentru ghid local ( 50 euro/masina - unde este cazul) sau in timpul meselor

  Asigurare medicala obligatorie, asigurarea pe mașina, cheltuieli de tractare sau reparatie in caz de incidente, amenzile din trafic, biletele de ferry-boat dus-intors

  Alte cheluieli care ar aparea.

  Extra

  Este interzis copiilor sub 16 ani.


  Pretul turei:

  750 

  euro

  /masina

  Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition