Island Peak

"Island Peak" este un program popular, care îți dezvăluie satele șerpașilor, o mare varietate a culturii și tradiției lor, festivaluri colorate și tradiționalele mănăstiri. Flora și fauna reprezintă un alt ornament cu care se mândrește Parcul Național Sagarmatha. Frontiera nordică este comună cu Tibetul, inclusiv muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume. Altitudinea este cuprinsă între 2845m și 8848m (acoperișul lumii - vârful Everest), incluzând cei mai înalți munți ai lumii: muntele Everest, Lhotse, Nupse, Choyo, Pomori, Makalu, Ama Dablam care îți vor răsplăti prin frumusețea lor efortul depus.

6189
altitudine vârf
17 zile
duratā
greu
dificultate
1400m
altitudine bazā

Detalii

„Island Peak” este cel mai căutat vârf ca destinație pentru alpinismul de altitudine, nivel începători. În fiecare an, mai mult de 300 grupuri încearcă să ajungă pe vârf. Programul oferă oportunitatea de a escalada un vârf din Himalaya (6189 m), împreună cu trekking-ul până la punctul de belvedere Chhukung Ri (5546m). Cea mai dificilă parte pe Island Peak este un perete cu înclinația de 45° cu un mixt de stâncă și gheață ce duce spre creasta îngustă.

Itinerariu

Ne ținem de program, dar uneori suntem flexibili, ne adaptăm la condițiile meteo și la situațiile neprevăzute.

Ziua 1

Transfer de la aeroport la hotel. După cazare vom avea o ședință tehnică.

Ziua 2

Vom vizita câteva obiective turistice în Kathmandu. Stupa Boudhanath impresionează prin mărimea ei, fiind una dintre cele mai mari astfel de construcții din lume. Din 1979 este trecută pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul istoric Patan este cunoscut pentru moștenirea culturală impresionantă. Se remarcă piața Patan Durbar, inclusa de UNESCO pe lista celor șapte „zone monument” care formează Zona Patrimoniului Mondial din Valea Kathmandu. Datorită sculpturilor în piatră, metal și altele, aflate la exteriorul clădirilor, orașul seamănă cu un muzeu în aer liber. Templul budist Swayambu face parte dintr-un complex format din stupă, o varietate de altare și temple. Adăugate acestora mai recent găsim o mănăstire tibetană, un muzeu și o librărie. Swayambu este cunoscut și ca Templul Maimuțelor

Ziua 3

Zbor Kathmandu-Lukla (dureaza 45 minute). Aeroportul a fost construit în 1964 sub îndrumarea lui Edmund Hillary. Inițial s-a dorit construirea aeroportului pe terenurile mai plate ale fermierilor, însă aceștia nu au vrut să renunțe la pământul lor. Urcare până la Phakding sau Mnajo ( 3/4 h, 2640 m). Phakding este un sat din regiunea Khumbu, Nepal, inclus de asemenea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ziua 4

Urcare de la Phakding la Namche Bazar ( 3/4h, 3440m). Acest orășel se mai numeste si capitala SHERPA si este un cunoscut punct de plecare pentru expedițiile pe Everest sau alte vârfuri din zonă. Este înconjurat de peisaje deosebite, încărcat de istorie și de ospitalitate.

Ziua 5

Aclimatizare Everest View 3860m.

Ziua 6

Kyangjuma 3550m – Tengboche 3860m . Din acest loc se deschide o panoramă a Munților Himalaya, cu vârfuri faimoase precum: Everest, Nuptse, Lhotse, Ama Dablam. Continuam drumul pana la Pangboche 3930m (4 / 5h )

Ziua 7

Pangboche – Dingboche (4/5h) 4410m.

Ziua 8

Dingboche - pentru aclimatizare se va urca pe varful Nangkartshang 5083m punct de belvedere de unde se vede Ama Dablam, peretele de la Lhotse si varful Makalu.

Ziua 9

Dingboche – Chhukhung (3 / 4h) 4730m – pentru aclimatizare se va urca la punctul de belvedere Chhukung Ri (5550m) de unde se vede Cho Oyu, Pumori, peretele de la Lhotse, Makalu.

Ziua 10

Chhukhung 4730m – Tabăra de bază ISLAND PEAK 5087m (4/5 h)- Imja Tse, cunoscut ca și Island Peak, a fost numit astfel în 1953, deoarece văzut de pe Dingboche se vede ca o insula într-o mare de gheață. În 1983 denumirea vârfului a fost schimbată din nou în Imja Tse, dar denumirea populară și cea mai folosită a rămas Island Peak.

Ziua 11

ZIUA VARFULUI – se pleaca la ora 2 AM din Base Camp se ajunge pe varful Island Peak 6189 m - intoarcerea pana la Chhukhung ( 10 /11 h)

Ziua 12

Chhukhung- Pangboche (4/5 h)

Ziua 13

Pangboche– Namche Bazar (6/7 h)

Ziua 14

Namche Bazar – Lukla.

Ziua 15

Zbor Lukla – Kathmandu (40/45 min) 1350m și transfer la hotel.

Ziua 16

Kathmandu zi libera.

Ziua 17

Întoarcere acasă.


Perioadă17 Octombrie - 2 Noiembrie 2021
Persoaneminim 3
cazarehotel
Transportavion

ECHIPAMENT TEHNIC

Sac de dormit cu temperatura de confort minim – 10 grade celsiusRucsacColțari + piolet și dacă dorești bețe de trekkingCască alpinism (se poate închiria de la agenție)Ham alpinism2 carabiniere cu filetOchelari de soare - 100% protecție UVCremă de protecție - față și buze - factor mare de protecțieSticlă pentru apăTrusă de prim ajutorFrontală și baterii de rezervă

asigurare

Recomandăm asigurări de călătorie și opțiuni de intervenție, recomandate de firmele de asigurare ce sunt în colaborare cu agenția noastră de turism. După ce optezi pentru o expediție cu noi, un consultant te va îndruma pentru achiziția unei polițe potrivite pentru tine.

ÎMBRĂCĂMINTE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE

Bluză termală cu mânecă lungă și pantaloni. Pantaloni ușori pentru drumeție Suprapantaloni.Bețe de trekking (opțional)O haină din Gore-texPolar sau softshellPufoaicăPelerină 2 perechi de mănușiCăciulăMască de față (cagulă) pentru vânt4-5 perechi de șoseteBocanci pentru ascensiune și încălțăminte ușoară pentru vizitele scurte (sandale, pantofi sport).

Ce include

Transfer de la aeroport la hotel și înapoi, ședința tehnică în Kathmandu.Cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3-4 stele în Kathmandu.Taxele necesare intrărilor în parc și TIM card.Asigurare completă pentru staff-ul nepalez în timpul ascensiunii.Mese complete pe durata ascensiunii: mic dejun, prânz ( două feluri de mâncare) și cină (un singur fel).Băuturi calde pe durata meselor: (ceai, cafea etc).Transport până la punctul de start și finish al ascensiunii.Zborul intern KTM – LUKLA – KTM și taxele de aeroport.Trusa de prim ajutor pentru staffGhid atestat local și porteri.Hărțile necesare.

Ce nu include

Prânz și cină în Kathmandu. Băuturi ca: bere, whisky, rom , apă, apă minerală etc. Taxele de intrare din timpul vizitelor în Kathmandu și celelalte zone turistice.Costuri suplimentare apărute datorită condițiilor nefavorabile, ca de exemplu vremea rea.Cheltuieli personale pentru: apă caldă sau încărcarea bateriilor( telefon, laptop etc).Echipament personal.Evacuare de urgență, dacă este necesar., spitalizare etc.Bacșisul pentru porteri și ghizii locali.Taxa de viză de 40 dolari.Copie pașaport și asigurare medicală.O poză tip pașaport.

Pretul pachetului:

1990

/persoana

Flo Adventure Tours - agentie de turism de aventura

  • Metabond
  • Tete Mountain
  • FreeWall sala de escalada
  • Pro Nutrition